BBQ-en garaia

Mikel González De Reparaz
0
(Freepik)

Barbakoen garaian bete-betean gaude. Oso aspaldiko arte hori abian jartzen dugu momentu politak bizitzeko asmoz, gehienetan natura-inguruetan. Beraz, aisialdia behar den moduan bukatzeko, ondorengo aferak buruan beti izan:

  • Umeenganako prebentzio distantzia mantendu, batez ere, aurpegia sugarretatik hurbilago dutelako. 
  • Ez bota likido inflamagarririk pizteko, erregaien lurrun-sukoiak oso arriskutsuak direlako. 
  • Txingarrak behin betiko itzalita daudela ondo ziurtatu lekutik aldendu baino lehen.
  • Gas erregaia erabiltzen baduzu, kontuz presio ontzi eta konexioekin.
  • Haize boladadak edo tenperatura altuak dauden egunetan, sua inguruetara heda daitekeen ala ez balioetsi. Illaunekin arreta berezia izan. 
  • Lurraldean zehar barbakoak egiteko dauden gune finkoak erabili. 

Nolanahi ere, sute arriskua muturrekoa aurreikus daitekeenean, agintariek berehala aplikatu beharko dituzte baso suteak prebenitzeko debekuak.

20. sarrera. 



Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ARGIAko Blogarien Komunitatea - CC-BY-SA