Sorginen baratza
Hasiera » Elikadura burujabetza » Elikadura burujabetzaz dokumental euskaldun batean
Mar04 1

Elikadura burujabetzaz dokumental euskaldun batean

Atalak: Elikadura burujabetza

EHNE (Euskal Herriko Nekazarien Elkartasuna) eta Bizilur Herrien Garapenerako Erakundea Euskal Herriko elikadura burujabetzari buruzko dokumentala prestatzen ari dira Bide Berriak izenburuarekin. Jaten duguna nondik datorren eta nola ekoizten azaldu nahi dute lan honen bitartez.

Jarraian duzuen aurrerapenean aipatzen diren bi ideia interesgarri: “Azalera handietako elikagaiak merkeak dira hauek ekoizten duen jendearen lana aintzat hartzen ez delako” eta “botere publiko eta pribatuek nakazariak laborantza-multinazionalen behargin bihurtu nahi dituzte”.

Iruzkin bat

  1. maider | 2014-03-04 at 14:49

    oso bideo interesgariia. Oso interesgarria da ikustea nekazariek betidanik egin dituzten lanak nola doazen gaur egungo sozietate honetan indar gehigo hartzen. Nahiz eta bidezkoa ez izan, oso interesgarria izango da ikusten joatea nola lortzen den oreka bat gaur egun mundua antolatu nahi ditzuten multinazionalen eta betidanik beraien lana egin duten nekazien artean.

    Reply

Iruzkina idatzi Baztertu erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Urko Saenz de Buruaga

Giza zientzia eta komunikazioan lizentziatuta, elikagaien zientifiko eta teknologora birziklatuta. Erortzear zegoen bere aiton-amonen basetxea berpiztu nahi zuen hiriko haurra naiz oraindik. Elikagaien ekoizpena, segurtasuna eta kalitateari buruzko gaurkotasuna aztertzen dut, begi bat industrian eta bestea atzealdeko baratzean jarrita.

Azken bidalketak

  • Gabonetako hondarrekin zer egin?
  • Nola baretu txileak eragiten duen azkurea?
  • Gizarte Segurantzak ez ditu familia nekazarien eskubideak errespetatzen
  • Euskal Herriko elikadura burujabetzari buruzko dokumentala Bilbon estreinatuko da
  • Landa inguruneko ekintzaileei laguntzeko jardunaldia

Iruzkin berriak

  • maialen(e)k Nola baretu txileak eragiten duen azkurea? bidalketan
  • maider(e)k Elikadura burujabetzaz dokumental euskaldun batean bidalketan
  • Urko Sáenz de Buruaga(e)k Haurren desnutrizioari buruzko hitzaldia Gasteizen bidalketan
  • maialen(e)k Haurren desnutrizioari buruzko hitzaldia Gasteizen bidalketan
  • Ekintza guztiak Sorginen Baratzaren agendan daude | Sorginen baratza(e)k Egutegia bidalketan

Artxiboak

  • 2014(e)ko abendua
  • 2014(e)ko iraila
  • 2014(e)ko abuztua
  • 2014(e)ko maiatza
  • 2014(e)ko martxoa
  • 2014(e)ko otsaila
  • 2014(e)ko urtarrila
  • 2013(e)ko abendua
  • 2013(e)ko azaroa
  • 2013(e)ko urria
  • 2013(e)ko iraila
  • 2013(e)ko abuztua
  • 2013(e)ko uztaila

Kategoriak

  • Agenda
  • Agroekologia
  • Auzolana
  • Ekintzaileak
  • Elikadura burujabetza
  • Elikagaien segurtasuna
  • Eskubideak
  • Gaurkotasuna
  • Permakultura
  • Sailkatugabeak

Meta

  • Hasi saioa
  • Sarreren jarioa
  • Iruzkinen jarioa
  • WordPress.org

ARGIAko Blogarien Komunitatea - CC-BY-SA