‘Pig Idea’ Londrestik: txerri-jana zergatik alferrik galdu (Net Hurbil)
Aste honetako ARGIA astekarian Net Hurbilek landu du “‘Pig Idea’ Londrestik: txerri-jana zergatik alferrik galdu“. Azaroaren 21ean txerri-jana izan da Londresko Trafalgar Squaren, Pig Idea egitasmoak deiturik. Herritarren hondakinez hazitako urdez okela dastatuz aldarrikatu dute jakien soberakinez aziendak bazkatzea, txerriak zehazki baina oiloak ere bai. Ingurumenaren, laborarien eta batik bat munduko gosetien mesederako delakoan. (…) Pig Idea sortu zuten Tristam Stuart elikadura xahuketaren aditu eta salatzaile ezagunak eta Thomasina Miers sukaldariak, oso famatua Ingalaterran telebistako programengatik eta jaki mexikarretan bereizitako Wahaca jatetxeen jabea delako. Trafalgar Squareko bazkaritarako chef famatu gehiago bildu zitzaien.

Karolina Webben argazkian, Tristam Stuart hondakinetan aditua eta Thomasina Miers sukaldaria Stepney City Farm etxaldean, Londres erdian, urdeak bazkatzen Wahaca jatetxeetan sobratutako ogi, barazki eta bestelako hondarrekin.
Paperezko kronikakoak osatzeko baldio dute ondoko iturriek:
– The Pig Idea mugimenduaren gunea.
– Ekitaldiok sustatzen dituen Feeding the 5.000 elkartea.
– Tristam Stuart hondakinetan aditu eta ekintzailearen gune pertsonala
– Thomasina Miers sukaldari famatua.
– Zerriak eta beste aziendak Londresko erdigunean hazten dituen Stepney City Farm etxaldea
– The Guardianek kontatu duenez, laborarien ordezkari nagusiak ez daude ideiarekin ados: “Farmers v celebrity chefs in pig diet battle”
– Bideo honetan, Tristam Stuart TED Talks programan gaia azaltzen:
Mugimenduaren irudi gehiago:

Thomasina Miers sukaldariaren mezua: “Goazen aprobetxatzera gure jakien soberakin goxoak, haiekin txerriak elikatuz”.

Hug Fearnley sukaldariaren mezua: “Txerriak izan daitezke birziklatze sistema oso eraginkorra. Jaki hondarrak diren arazo izugarria arazo goxo bihurtu dezakete. Erokeria da hori ez egitea”
Iruzkinik ez
Trackbacks/Pingbacks